Tippek puskázáshoz, ha már minden kötél szakad.

Hirdetés
Hirdetés

2018.06.05.

Cikkek

Tippek puskázáshoz


puskázás mesterfokon, puska készítés, puskázási módszerek

Minden diák számára égető kérdés, hogy mitévő legyen, ha nem tudott felkészülni a vizsgájára/dolgozatára és nem sok van már a számonkérés időpontjáig. Nyilvánvaló, hogy nem célravezető, ha valaki folyamatosan puskázik, hiszen csalással nem tanul semmi pluszt az ember, viszont előfordul sajnos mindenkivel, hogy későn kapcsol, vagy egyszerűen képtelen beletuszkolni a fejébe egyes dolgokat, például évszámokat vagy modelleket. A cikk elolvasása után te is a puska készítés és a puskázás mesterévé válhatsz, természetesen senkit nem bíztatok a tevékenység rendszeres végzésére.


Tippek puskázáshoz – A legegyszerűbb puskák


Fontos, hogy ne az utolsó utáni pillanatban, számonkérés előtt 5 perccel találd ki, hogy puskázni szeretnél, hiszen mint mindenhez, ehhez is szükség van bizonyos mértékű előkészületekre. Természetesen vannak olyan puskázási módszerek, amelyek nem igényelnek túl nagy felkészülést, de ezekkel nagyobb a lebukás esélye, most ezek közül beszélek néhányról.

 

1.    Puskázás jegyzetből

Ha már tényleg semmi időd nincs elkészíteni valamilyen kidolgozottabb puskát, akkor a leginkább lebukás veszélyes és igénytelen puskázás ami szóba jöhet, mégpedig a jegyzetből, könyvből való csalás. Fontos megjegyezni, hogy azért ezt sem teljesen mindegy, hogy hogyan csinálod. Először is fontos, hogy a padba tedd a jegyzetedet és ott legyen kinyitva, ahonnan puskázni szeretnél. Ha több oldal is kell, akkor hajtsd be a könyv/jegyzet azon oldalainak sarkait, amelyek majd kelleni fognak. Ha kicsit több időd van, akkor post-ittel vagy kis papírokkal bejelölheted az oldalakat. Jó trükk, ami talán kicsit növeli az esélyeid, ha raksz egy pulcsit vagy kabátot a padba, ezzel tudod takarni a jegyzetet, főképp akkor fontos ez a lépés, ha nyitott a pad hátulja és belátnak szemből. Őszintén szólva nem igazán ajánlom ezt a módszert, válogass a többi közül!

 

2.    Puska a padon

Szintén jó lehet, ha gyorsan felfirkantod a padodra a legfontosabb dolgokat, amiket nem tudsz, viszont figyelj arra, hogy nagyon kicsivel írj, ha lehet akkor a pad szélére és grafit ceruzával, hogy kevésbé legyen feltűnő. Amikor kiosztják a lapokat, a kezeddel takard azt a részt ahova írtál, mondjuk támaszkodj oda, miután már megvan a lap, azzal tudod takarni. Ha végeztél mindig tűntesd el a nyomokat, ezért is jó a grafit ceruza, mert így csak letörlöd egy kézmozdulattal a felírt puskát.

 

3.    Kézre írt puska

Az egyik legegyszerűbb módszer, ha tollal felírod a kezedre a puskát. Lényeges, hogy vékony fejű tollat használj és ne piszkáld túl sokat a tenyered vagy alkarod, mert akkor elmosódik. Ha úgy döntesz, az alkarodra írsz, akkor érdemes hosszú ujjú pólóban vagy pulcsiban lenned és csak akkor felhúzni az ujját, ha épp puskázni akarsz, ezzel csökkented a lebukás esélyét. Ebben a módszerben hátrányos, hogyha észre vesznek, a bizonyíték egyértelműen ott van rajtad és igen kínos tud lenni.


Tippek puskázáshoz – Nagyobb felkészülést igénylő puskák


Mint tudjuk, amibe több időt fektetünk, az célravezetőbb, működőképesebb is lesz, ez a puskázás szempontjából sincs másképp. Most megismerheted a legprofibb puskázási módszerek fortélyait, hogy kevésbé legyen rizikós a puskázás.

 

1.    Vizes üveges trükk

Sokak által ismert trükk, de ugyanakkor működőképes, ha kinyomtatsz egy kis papírlapot, ami pont olyan méretű, mint a vizes üvegeden lévő címke és egyszerűen az üveg belseje felé fordítva a szöveget becsúsztatod az üveg címkéje mögé, hiszen az csak 1 ponton van ragasztva. Amire figyelned kell, hogy a címke ne legyen átlátszó, így kívülről nem láthatják, hogy van valami mögötte. A puskát az üveg belsejébe tekintve tudod majd leolvasni, de vigyázz, ne csináld túl feltűnően, hiszen más is láthatja!

 

2.    Zsebkendő

Remek puskázási trükk, ha egy zsebkendő belsejébe írod fel az információkat és egyszer csak számonkérés közben előveszed, mintha ki akarnád fújni az orrodat. Fontos, hogy nem tudsz túl sok infót felírni rá, hiszen elég gyanús tud lenni, ha fél óráig bámulod a zsebkendőd, mielőtt belefújnád az orrod.

 

3.    Számológép

Talán az egyik legkiválóbb trükk tud lenni, ha a számológépre írod a puskádat. A legtöbb számológépeknek van egy tokja, amelyet rá tudsz csúsztatni a hátára, na ez a tok játszik kulcsszerepet. Írd rá a tok feléd néző részére amit szeretnél és miközben úgy csinálsz, mintha a számológépet használnád, lassan csúsztasd le a tokot és olvasd el mit írtál. Ha nem szeretnéd összefirkálni a számológépet, használj grafit ceruzát, bár az nehezen látható, vagy ami célravezetőbb, ha egy pont akkora méretű papírra írod a puskát, mint a számológép tokja és belehelyezed úgy, hogy ne csúszkáljon. Hátránya nyilván az, hogy ahol nem használhatsz, vagy nem szükséges használnod számológépet ott igen furcsa ha csak úgy előveszed pötyögni.

 

4.    Harmónika puska

Nagyon régi megoldás, amikor egy hosszú papírcsíkot kivágunk és összehajtogatjuk harmónika formájúra, majd az egyes szelvényekre írjuk a puskát. Ha nem lenne elég hosszú a papírcsík, celluxszal hozzáragaszthatsz egy másikat. Ez azért tud jól működni, mert elfér könnyedén bárki tenyerében, ezáltal takarásban van, illetve sok adat fér rá. Egyszerűen annyi dolgod van, hogy a puskát elhelyezed a tenyeredben és hüvelykujjal „lapozgatod” a puskát a szelvények között. Ha viszel tolltartót, abban is el tudsz helyezni puskát, ami nehezen észrevehető tud lenni és könnyen matathatsz is benne ha szeretnél, toll után.

 

5.    Ragasztott puska

A ragasztott puskák talán a legkevésbé lebukásveszélyes puskázási módszerek közé tartoznak, hiszen nagyon váratlan helyekre tudjuk feltenni az irományt. Nagyon jó trükk, ha a lábszáradra ragasztod celluxszal a puskalapot és felteszed a bokádat a másik lábad térdére, majd amikor nem figyelnek felhúzod a nadrágod szárát és elolvasod mi van ott. Az is működőképes, ha csak a zoknidba csúsztatod a puskát. A ragasztott puskák talán legjobb módszere, ha egy lapos talpú cipőben mész és a talpára ragasztod fel a puska lapot, viszont ilyenkor arra figyelj, hogy cellux csíkokkal teljesen fedd le a papírlapot, hogy ne sérüljön és koszolódjon. Fontos, hogy úgy tervezz, hogy ne lógjanak ki se a papírok, se a cellux csíkok a cipőd alól, illetve rendesen rögzítve legyen, nehogy séta közben elhagyd. A leginkább célravezető, ha a cipő sarkára teszed a puskát és az előbb említett térdre tevős módon lenézed onnan az információt.

 


Akármelyik módszert is választod, figyelj mindig arra, hogy ne csináld túl feltűnően a puskázást, ne látszódjon rajtad, hogy készülsz valamire. Nem szabad folyton a tanárra pislákolni, mindig csinálj úgy, mintha éppen írnál valamit, ezt ne túl átlátszóan és ami nagyon fontos, hogy soha ne hagyj magad után nyomot! Remélem tudtam segíteni és sikeres tanulmányokat kívánok mindenkinek!
 

Szerző: Gergely Ferenc

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Néhány időtálló ruhadarab az exkluzív megjelenésért

Tovább


Ha szeretnél exkluzív megjelenést elérni, van néhány olyan időtálló ruhadarab, amit mindenképp be kell szerezned! A következőkben ezek közül mutatunk be néhányat!