Edzés előtt és után is alkalmazhatod az SMR hengert

Főoldal > Ezért kellene rendszeresen masszázshengert használnod!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért kellene rendszeresen masszázshengert használnod!


2022/05/21
ZH

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az SMR, azaz a masszázs henger használata. Van aki csak egy felkapott pénzkidobásnak tarja, azonban jóval több ennél! Na de akkor miért és mire is jó a masszázshenger? 

SMR henger előnyei

Mi is az az SMR henger?


Az SMR, vagy másképpen a masszázshenger lényegében egy önmasszázst biztosító eszköz, amely használatával fokozni tudod a vérkeringést az egyes izmaidban és izomcsoportokban. Az edzések utáni izomlazítás szempontjából a vérkeringés fokozása igen pozitívan hat, megkönnyítjük vele a regenerációt, csökkenthetjük a fájdalom érzetet és a sérüléseket is megelőzhetjük.

 Miért jó a masszázshenger?


Az izmainkat egy izompálya veszi körbe, amiben az izom legkisebb egységét, a szarkomert alkotó kis filamentumok találhatóak, ami az aktin és a miozin. Működésüket tekintve, normál esetben ezek húzódnak össze, majd ernyednek el a mozgás során, azonban ha ez az izompálya túl kötött, akkor nem tud megvalósulni a megfelelő kontrakció. Az izompálya jóval rugalmasabbá válik egy masszázs henger használatával úgy, hogy közben nem rontja az izom teljesítményét. 


A különböző izomcsoportok SMR hengerrel való nyújtása enyhíti tehát az izomfeszültséget, a kényelmetlenség érzetet, és az olyan fájdalmakat is, amiket az izomláz okoz. Ha tehát Te is szeretnéd az izmaid regenerálódását támogatni, egy saját masszázshenger vásárlás mindenképp hasznodra válhat!

 

Mikor érdemes a masszázshengert használni?


Az izmaink lenyújtása minden edzés után kötelező, így a hengerezést is időzíthetjük az edzés levezetéséhez. Edzés után segítenünk kell az izmainknak ellazulni, hogy visszanyerhessék eredeti hosszúságukat. Egy megfelelő masszázshenger vásárlás segítségünkre lehet a jobban megdolgoztatott, mély izmok ellazításában és érdemes edzés után erre több időt szentelni. Ha nem is minden edzés utáni levezetésbe iktatod be a hengerezést, már heti 2-3 alkalommal is segítheted a regenerálódást.


A masszázshenger hatásából kifolyólag egy nagyon hasznos eszköze lehet az edzés előtti bemelegítésnek is, bármilyen mozgásformáról legyen szó. Ilyenkor azonban arra kell odafigyelnünk, hogy a cél nem az izmok ellazításán van, hanem a vérkeringés fokozásán, így kevesebb ideig is elég görgőzni egy izmon, izomcsoporton. Ezzel részben fellazítod az izomcsoportokat és az izompályák fellazulnak, aminek hatására könnyebben tudod majd elvégezni a gyakorlatokat.
 
JövőLegfrissebb cikkek


Elmúltam 30 mégsem nő a bölcsességfogam, aggódjak?
Mi van akkor, ha már elmúltál 30 éves, és még mindig nem érzed, hogy nőnének a bölcsességfogaid? Kell-e emiatt aggódnod? 
Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!