Turisztikai célpont népszerűsítése könnyedén a marketing megértésével: így értsd meg a marketing lényegét turisztikai szempontból!

Főoldal > 3 alapvető tipp egy turisztikai célpont marketingjéhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 alapvető tipp egy turisztikai célpont marketingjéhez


2023/04/06
NA

Bárki, aki egy turisztikai célpont marketingjével foglalkozik, tudja, hogy nehéz lehet olyan nyerő marketingstratégiát létrehozni, amely a környékre tereli a látogatókat. Még nehezebb elérni, hogy a megfelelő potenciális látogatókat hogyan célozzuk meg. Ebben a cikkben öt tippet osztunk meg azzal kapcsolatban, hogyan lehet piacra dobni egy turisztikai célpontot a látogatói forgalom növelése érdekében.

Turisztikai marketing

1. A hirdetésvásárlás optimalizálása érdekében keresd meg a legjobb leendő látogatókat

A nyerő marketingstratégia kidolgozásának legfontosabb szempontja, hogy valóban tudd, kik a látogatóid, és honnan érkeznek, hogy meglátogassák turisztikai célpontodat – vélekedik erről Máté Balázs online marketing tanácsadó.

Sok turisztikai célpont mobil GPS-adatokat használ a látogatóikkal kapcsolatos demográfiai és pszichográfiai adatok azonosítására. A demográfiai változókon – például az életkoron, a jövedelmi tartományon és a nemen – túl ezek az elemzések felfedik a potenciális látogatók életmódbeli jellemzőit (más néven pszichográfiai jellemzőket). Ennek az információnak a megszerzéséhez a kutatók jellemzően hitelkártya-tranzakciókat vagy mobil GPS-adatokat használnak háztartási szintű fogyasztói jellemzőkkel kombinálva.
Miután elkészültek, a tanulmányok betekintést nyújtanak abba, hogyan frissítheted marketingstratégiáidat annak érdekében, hogy jobban megcélozzák azokat a látogatókat, akik nagyobb valószínűséggel keresik fel az te úti célodat. 

 

2. Igazítsd marketing erőfeszítéseidet az utazó típusa szerint

Amint azt a legtöbb marketingszakember tudja, sok különböző típusú ember érdeklődik a termékeid vagy szolgáltatásaid iránt. Nincs ez másként a turizmusban sem. A millenniumiak és az idősek valószínűleg merőben más dolgokat akarnak majd csinálni, amikor hozzád érkeznek. Határozd meg kulcsfontosságú látogatóid szegmenseit, és legyél kreatív, amikor új ötletekkel állsz elő olyan ajánlatokkal kapcsolatban, amelyek minden célpiac számára vonzóak.
A mindenkire érvényes megközelítés nem hozza a legjobb eredményeket, ezért marketing erőfeszítéseidet ennek megfelelően kell személyre szabni. Ahogy teszteled a taktikákat és megtanulod, mi működik, módosíthatod stratégiádat, hogy jobban elérd a legjobb potenciális látogatókat. 

3. Az influencer marketing alkalmazása

Az influencer marketing hatalmas stratégiává válik a márkák számára az idegenforgalmi ágazatban is. És ez azért van, mert működik. Ha nem ismered ezt a kifejezést, az influencerek azok az emberek, akik saját személyes márkájukat építik és elkötelezett követői vannak. Ezek az emberek általában bloggerek, youtuberek, TikTokerek és Instagram-személyiségek. Mivel az influencereknek rendkívül elkötelezett közönsége van, nagy szervezetek fordulnak hozzájuk, hogy tartalmakat hozzanak létre szállodáikról, turisztikai látványosságairól és egyéb érdekes helyeikről.
Az influencer marketingstratégia megkezdéséhez végezz néhány kutatást azokról az influencerekről, akik már közzétesznek tartalmat az iparággal kapcsolatban. Ha összeállítottad a potenciális influencerek listáját, lépj kapcsolatba velük. 
Online marketingLegfrissebb cikkek


5 hasznos tanács konferencia szervezéséhez- kicsikhez és nagyokhoz is hasznos
A konferencia tervezése szórakoztató és izgalmas élmény lehet, de azért nem egy egyszerű produkció. Ha belevágsz a dologba, biztosan nem egyszer túlterheltnek érzed majd magad, és az is lehet, hogy ide-oda fogsz kapkodni, elveszve fogod magadat érezni. Néha a vállalatok elvesznek a konferenciatervezés logisztikájában, és összezavarodnak, frusztráltak és elfáradnak. Na de az alábbi tippekkel ez teljesen megváltozhat!
6 egyszerű trend, amikkel kivilágosítható a hálószoba – Sötét helységeket is könnyedén világosíthatunk
A hálószoba az otthonunk oázisa, ahol feltöltődünk és kikapcsolódunk. Ha úgy érzed, hogy a hálószobád kissé sötét vagy zsúfolt, itt az ideje egy kis átalakításnak. Ebben a cikkben hat egyszerű trendet mutatunk be, amelyek segítségével kivilágosíthatod és felfrissítheted az alvóteret, ahol az üveg mobilfal is helyet kap.
Erre lesz szükséged, ha elkezdesz biztonsági őrként dolgozni!
A biztonsági őr munkája kihívást jelenthet, és megfelelő felszerelés nélkül nehéz lenne hatékonyan ellátni a feladatokat. Ebben a cikkben részletezni fogjuk, milyen felszerelésekre van szükséged ahhoz, hogy kényelmesen és hatékonyan dolgozhass a biztonsági őri pozíciódban.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!