a szauna pozitív hatásai- A szauna 5 jótékony hatása

Hirdetés
Hirdetés

2020.07.31.

Cikkek

A szauna 5 jótékony hatása


Szauna pozitív hatásai

Egyre elterjedtebbek Magyarországon is a szaunák, már a legtöbb fürdőben, edzőteremben, wellness szállodában alap, hogy van szálloda. Egy edzés után, egy medencézés előtt, vagy csak úgy nagyon kellemes időtöltés, aminek ráadásul megannyi jótékony hatása is van, most ezekből mutatunk be 5-öt nektek. Avagy jöjjön 5 dolog, amiért megéri szaunázni.


#1: Szépít

Csak kevesen tudják, de a szaunák nem véletlenül kaptak olyan fontos helyet a wellness részlegeken, hiszen nemcsak az egészségre vannak jó hatással, hanem szépítenek is, méghozzá a bőrt. Egy-egy szauna szánsz bőrünket látványosan megszépíti és hozzájárul bőrünk feszességének, üdeségének megtartásában vagy visszanyerésében, annak köszönhetően, hogy eltávolodnak a felesleges méreg., és salakanyagok.

 

#2: Immunerősítő 

A rendszeres szaunázás hatására szervezetünk ellenállóbbá válik, a betegségek elkerülnek minket, vagy ha mégis megbetegedtünk, a gyógyulás folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe. De a szauna a megfázás tüneteit is segít leküzdeni. A szaunázásnak tehát immunerősítő hatása van, minél többet szaunázunk, annál kevésbé kell tartanunk a megbetegedésektől, arról pedig ne is beszéljünk, hogy milyen jó érzés a téli nagy hidegben egy kicsi forróság!

 

#3: Stresszoldó

Mivel egy nagyon jó wellness elem, egyáltalán nem kell, hogy meglepődjünk azon, hogy stresszoldó hatással is bír. Segít az ellazulásban, megóv minket a stressz káros következményeitől. Egy húzós, stresszes munkanap után ezért érdemes lehet egy szaunázást beiktatni, vagy legalább az éves kikapcsolódás alkalmával szaunázni, például a visegrádi Hotel Hontiban, ahol úgy igazán ki lehet kapcsolni, és kiengedni a fáradságot, a stresszt, részletek itt: wellness Hotel.

 

#4: Méregtelenít

A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Ennek köszönhető a bőrszépítő, fiatalító hatása is. 

 

#5: Jót tesz a vérkeringésnek

Rendszeres szaunázással többek között az érelmeszesedés ellen is sokat tehetünk, ugyanis a forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, a szaunázás az egész érhálózatot megtornáztatja.
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
rendezvény koronavírus alatt

Tovább


A koronavírus feje tetejére állította az egész világot, minden kimozdult a megszokott kerékvágásból, és ez bizony a rendezvények szervezését is érintette. Bármilyen esemény van, amin több ember találkozik, különösen...

Szauna pozitív hatásai

Tovább


Egyre elterjedtebbek Magyarországon is a szaunák, már a legtöbb fürdőben, edzőteremben, wellness szállodában alap, hogy van szálloda. Egy edzés után, egy medencézés előtt, vagy csak úgy nagyon kellemes időtöltés, aminek ráadásul...