Tanulási módszerek, tippek, praktikák - Így készülj fel az iskolai feladatokra

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Tanulás

Tanulás

A hatékony tanulás receptje


A vizsgaidőszak közeledtével minden felsőoktatásban tanuló hallgatónak és a félévzáráskor minden középiskolásnak és általános iskolásnak összeszorul kicsit a gyomra a ZH, témazáró, röpdolgozat, prezentáció, és vizsga esetleg érettségi hallatán. Az egyetemisták csak azt kérdezgetik, hogy mikor lesz erre idejük, hogy ennyi mindent megtanuljanak a vizsgaidőszakra és hogyan lehet túl élni ezt az időszakot? Segítünk felkészülni a vizsgákra és a dolgozatokra! Megmutatjuk milyen tanulási módszerekkel és praktikákkal sajátíthatjátok el gyorsabban a tananyagot! Hidd megéri tanulni, hiszen azzal saját magadat fejleszted és baj abból nem lehet, ha tudsz valamit, viszont ha nem abból már igen! Tanulj velünk és felkészítünk a számonkérésre!

 

Reformáld meg a tanulási szokásaid!


A tanuláshoz sosincs késő, ahogy a mondás is tartja: „Jobb később, mint soha”! Hamár ide kerültél az oldalra, már meg is tetted az első lépést afelé, hogy megtudd, hogyan is tudsz hatékonyabban tanulni. Az oldalon olyan gondolatokat és szuper gyakorlati tippeket osztunk meg veletek, amik segítségével biztosan csak gazdagodni fogsz, és könnyebben veszed majd az eléd gördülő akadályokat az iskolában vagy az egyetemen! Ha Te is szeretnél lényegesen tanulni és a tudást megszerezni, nem pedig csak felszínesen elsajátítani, tarts velünk és próbáld ki tippjeinket a tanuláshoz! Felkészülés egyszerűen a vizsgára és a dolgozatokra!

 

Hogyan tanuljunk?


Először is nézzük meg, hogy mi is az a tanulás, hogy eredményesen tudjuk végezni! Amire sajnos a közoktatásban tanítanak nekünk a tanulásról és a hétköznapi életben a tanulás megfogalmazása, az egyfajta céltudatos cselekvést jelent, amikoris arra törekszünk, hogy az információkat bevéssük az eszünkbe, hogy később képesek legyünk a tevékenység elvégzésére. Azonban, ha pszichológiai szempontból vizsgáljuk meg a tanulás fogalmát teljesen másképp határozhatjuk meg. A pszichológia szerint a tanulás nem cselekvés és nem is törekvés, sokkal inkább egy állapot, amikor különböző tapasztalatok megszerzése és elemzése közben valósul meg. Ha így nézzük, a tanulás egy változás, ami információfelvétellel és/ vagy információfeldolgozással jár együtt. A tanulás elősegíti, hogy hatékonyan alkalmazkodjunk környezetünkhöz, mivel időben viszonylag tartós és adaptív.

 

Tippek a hatékony vizsgafelkészüléshez


A vizsgákra és dolgozatokra való felkészüléshez van néhány bevett stratégia, amiket ha Te is alkalmazol, jobb eredményeket érhetsz el! Szánj időt saját magad fejlesztésére és készülj fel eredményesen egy vizsgára, mi segítünk Neked! A leghatékonyabb akkor leszel, ha elég időt hagysz magadnak megtanulni az új ismereteket, és nem csupán két nap alatt akarod bevésni az agyadba a dolgokat. Tudtad, hogy az ideális idő, hogy hosszútávon megjegyezzük, azaz eredményesen sajátítsuk el az információkat, az egy hét? Ha még több hatékony tippet szeretnél olvasni, böngészd át a weboldalt hasonló tartalmakért! Vizsgafelkészülés könnyedén és hatékonyan ezekkel a praktikákkal! Görgess lejjebb!
 

A jövő szakmája

2022/04/26 - ZH

Ez lehet a jövő siker szakmája! Még Neked sem késő váltani!

Az EIT, azaz az Európai Unió innovációs szervezete és a hozzá tartozó EIT Health összeurópai kezdeményezést indított az ipari és a technológiai nagyvállalatokkal karöltve egy együttműködés keretein belül, hogy az egészségügy új...
« 1 »

Legfrissebb cikkek


Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Így tedd a lakást télen meleggé, nyáron hűvössé
A lakás hőmérsékletének szabályozása fontos a komfortérzet és az energiatakarékosság szempontjából is. Íme, néhány tipp, hogyan tarthatod lakásodat kellemes hőmérsékleten télen és nyáron is.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!