Ezt a szakmát érdemes kitanulni!

Főoldal > Ez lehet a jövő siker szakmája! Még Neked sem késő váltani!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez lehet a jövő siker szakmája! Még Neked sem késő váltani!


2022/04/26
ZH

Az EIT, azaz az Európai Unió innovációs szervezete és a hozzá tartozó EIT Health összeurópai kezdeményezést indított az ipari és a technológiai nagyvállalatokkal karöltve egy együttműködés keretein belül, hogy az egészségügy új tehetségeket nyerjen meg magának és felkészítse a szektort a jövő kihívásaira. A következő évtizedben várható munkaerőhiány az ágazatban jelentős nehézségeket okoz, ezért alapították meg a WorkInHealth Alapítványt.

A jövő szakmája

Ez a szakma lesz a jövő!


A mesterséges intelligencia, azaz az MI rohamosan felgyorsult a világjárvány időszaka alatt, valamint az adatvezérlés és a digitális munkahelyek is széles körben elterjedtek. Ha a becslések beigazolódnak, akkor a közeljövőben több mint 120 000 új munkahely jöhet létre azáltal, hogy a gyógyszeripar és az orvostechnikai iparban a munkakörök digitalizálódnak, automatizálódnak.


Technológiai fejlődés


A biomérnökök és az automatizálással foglalkozó szakemberek foglalkoztatása jelenleg is gondot jelent, ugyanis kevés van belőlük, már ha a gyártástechnológiát tekintjük. Átképzési programok adnak lehetőséget a gyógyszeriparban és az orvosi gyártásban működő vállalatoknál, ahol az erre szánt összegek jóval alacsonyabbak, mint a technológiai nagyvállalatoknál, mint az Amazon vagy az AT&T, akik alkalmazottakként akár 27 000 eurót is elköltenek az átképzésre.
WorkInHealth Alapítvány


Az alapítvány célja, hogy az MI-re épülő platform alkalmazásával egész Európában megfelelő szakembereket találjanak az üresen álló pozíciókba az egészségiparban. A szervezet ennek céljából kétmillió euró támogatást kíván összegyűjteni a technológiai szektor nagyvállalataitól, amiből új tehetségeket tudnának kiképezni és a meglévő szakembereket is át tudnák képezni, hogy Európa is beléphessen a digitális egészségügy világába.


A szervezet számít a társhálózatokra, mint a Sanofi vagy az Atos, de más szektorokból is próbál szponzorokat találni, akár az Apple, a Microsoft is szóba jöhet.
 
Felmérések Források Gazdaság JövőLegfrissebb cikkek


Mi várható a jövőben? Laboratóriumi fejlesztések, amelyek megváltoztatják az életünket
Az emberiség történetében a tudományos és technológiai fejlődés mindig is meghatározó szerepet játszott az életminőség javításában és az emberi teljesítmény növelésében. A laboratóriumi kutatások és fejlesztések különösen fontosak ezen előrelépések szempontjából, mivel lehetőséget adnak az új technológiák kifejlesztésére, amelyek változást hozhatnak az egészségügyben, az energetikában, a környezetvédelemben és számos más területen. Ez a cikk áttekintést nyújt néhány olyan ígéretes laboratóriumi fejlesztésről, amelyek a közeljövőben jelentős hatással lehetnek az életünkre.
Elmúltam 30 mégsem nő a bölcsességfogam, aggódjak?
Mi van akkor, ha már elmúltál 30 éves, és még mindig nem érzed, hogy nőnének a bölcsességfogaid? Kell-e emiatt aggódnod? 
Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!