Csappatépítő tréning tippek: 5 tipp, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a csapatépítő tréning!

Hirdetés
Hirdetés

2020.06.12.

Cikkek

5 tipp, hogy hatékony legyen a csapatépítő tréning!


5 tanács csapatépítő tréning szervezéséhez

Csapatépítő tréninget szervezel, és szeretnéd belőle kihozni a maximumot, hogy tényleg minden a lehető legjobban sikerüljön, és mindenki boldogan, csodás élmények, és új ismeretek birtokában, egy igazi csapat tagjaként térjen haza? Adunk 5 szuper tippet, amivel ez sikerülhet, avagy jöjjön 5 tanács, amivel hatékonyabb lehet a csapatépítő tréning!


#1: Találd meg a tökéletes helyszínt!

Igen, lehet, hogy nem gondolnád, hogy mennyire fontos, hogy találj egy jó csapatépítő helyszínt , de valójában az egész hangulatot nagyban meghatározza. Egy jó helyszín sokat hozzá tehet a sikerhez, de egy rossz épp ennyit el is vehet! Gondolj csak bele, ki szeretne órákat autózni, a gpst nyomkodva keresgélni a helyet, ahol aztán megfelelő szolgáltatások sincsenek. Nincs kellő hely, elég mosdó, vagy megfelelő étkezési lehetőség, esetleg kosz van? Az egész hangulatra rányomja a bélyeget, ölj megfelelő energiát a tökéletes hely megtalálásába!

 

#2: Megfelelő csapatok!

A csapatépítés elsődleges célja, hogy a kollégák jobban megismerjék egymást, és hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni. Ennek alapja a megfelelő csapatfelosztás, semmi értelme nincsen annak, ha az egyébként is egymással jóban lévő kollégákat rakjuk egy csapatba, ennél jobb a véletlenszerű beosztás, de akár azt is megvizsgálhatjuk, hogy kik azok, akik együtt dolgoznak bár, de nincs köztük személyes kontakt, de arra ügyelni kell, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára sem, és ne tűnjön túl erőltetnek a beosztás. De az egymás ellen küzdő csapatokat is célszerű forgatni, hogy minél több legyen a személyes érintkezés!

 

#3: Kis csapatok

A csapatok felosztásánál még arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen nagy a csapatok létszáma, hiszen minél kevesebben vannak egy-egy csapatban, annál nagyobb aktivitás szükséges minden játékos részéről. Az ideális csapatlétszáma semmiképpen sem haladja meg az 5 főt, mert ha igen, akkor az egyéneknek nem jut elég feladat. 

 

#4: Sok játék!

Ahelyett, hogy hosszú játékokat tervezel be, amit könnyen megunhatnak a részvevők, igyekezz sok rövidebb játékot szervezni, hogy kellően pörögjenek az események, és soha ne unatkozzon senki, persze ügyelve arra, hogy megfelelő pihenőt is közbe iktassatok, amikor akár spontán ismerkedés, kapcsolatépítés is kialakulhat.

 

#5: Visszajelzések

Mindig figyelni kell a résztvevők visszajelzését, ha vannak olyan feladatok, amikkel nem boldogulnak, akkor a kellő időben be kell avatkozni, hogy ne menjenek el egy teljesen rossz irányban. Akár direktben is ki lehet kérni a véleményeket, azzal kapcsolatban, hogy mely programokat preferálják jobban, mit éreznek, melyek adtak nekik több lehetőséget egymás megismerésére. 
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
rendezvény koronavírus alatt

Tovább


A koronavírus feje tetejére állította az egész világot, minden kimozdult a megszokott kerékvágásból, és ez bizony a rendezvények szervezését is érintette. Bármilyen esemény van, amin több ember találkozik, különösen...

Szauna pozitív hatásai

Tovább


Egyre elterjedtebbek Magyarországon is a szaunák, már a legtöbb fürdőben, edzőteremben, wellness szállodában alap, hogy van szálloda. Egy edzés után, egy medencézés előtt, vagy csak úgy nagyon kellemes időtöltés, aminek ráadásul...