Rossz lehelet: ez lehet a baj

Hirdetés
Hirdetés

2020.02.14.

Cikkek

Rossz lehelet? Lehet, hogy ez a baj!


Rossz lehelet

Rossz a leheleted? Sokan nem is tudják  mennyi minden állhat a rossz lehelet hátterében! Segítünk utánajárni, hogy ne legyen többé kellemetlen a szájszag.


Nem megfelelő szájhigiénia

Az egyik legalapvetőbb probléma, hogy fogainkat és szánkat nem megfelelően ápoljuk. A rendszeres fogmosás nem elengendő ahhoz, hogy fogaink egészségét fenntartsuk. Használjunk fogselymet és szájvizet is a mindennapok során, hogy a fogak közötti résekből is el tudjuk távolítani a felgyülemlett ételmaradékokat és lepedéket. Emellett a rendszeres fogkő eltávolítás is fontos fogorvosunkkal, hogy elkerüljük a kellemetlen szájszagot. 

 

Ínybetegségek 

A  második oka a rossz leheletnek a különböző ínybetegségekből adódik. Ínybetegség pedig csak az előző okból jöhet létre, tehát mindennek az alapja a nem megfelelő szájhigiénia. Persze, van aki genetikailag hajlamos az ínybetegségekre, de a legáltalánosabb, a rossz fogápolás. Ínybetegségek esetén az íny nem csak fájdalmas lehet, vérzik és gyulladttá válik, de több esetben kellemetlen leheletet is tud okozni.

 

Cukorbetegség

Sok esetben nem is gondolná az ember, hogy a cukorbetegség következtében rossz lehet a leheletünk. Sajnos pedig igaz, hiszen az inzulintermelés befolyásolja a nyáltermelést, amely segít a baktériumok megfékezésében. A kevés nyál termelésével pedig a baktériumok könnyebben elszaporodhatnak, amelynek következménye a rossz lehelet. Érdemes nem csak fogászati, de általános szűrésre is elmennünk orvosunkhoz. 

Szerző: SzSz

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
5 tipp, hogy otthonossá tedd lakásodat

Tovább


A következőkben mutatunk 5 szuper tanácsot, hogy hogyan tedd igazán otthonossá a lakásodat, hogy örömmel menj haza minden egyes napon, és jól érezd magad benn, jöjjenek is a szuper tippek!

5 tanács csapatépítő tréning szervezéséhez

Csatépítő szervezése: 5 tuti tipp


Csapatépítő tréninget szervezel, és szeretnéd belőle kihozni a maximumot, hogy tényleg minden a lehető legjobban sikerüljön, és mindenki boldogan, csodás élmények, és új ismeretek birtokában, egy igazi csapat tagjaként térjen...