Környezettudatos étkezéssel a Földünk erőforrásainak megmentéséért - Ezekről az ételekről kellene lemondanunk!

Főoldal > Ha lemondasz erről 3 ételről Te is hozzáteszel a Bolygó megmentéséhez – Te kibírnád, hogy többé nem eszel belőlük?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ha lemondasz erről 3 ételről Te is hozzáteszel a Bolygó megmentéséhez – Te kibírnád, hogy többé nem eszel belőlük?


2022/04/27
ZH

Szó ami szó, Földünk vészes helyzetben van, ám a sűrű hétköznapok sokszor nem engedik, hogy többet foglalkozzunk ezzel a ténnyel. A klímaváltozás itt van és igenis foglalkoznunk kell vele! Nem kell hatalmas tettekre gondolni, már az is fejlődés, ha egy-két dolgot beépítesz a mindennapjaidba, amivel zöldebbé tehetjük ezt a Bolygót. Ebben cikkben most összegyűjtöttünk néhány országos kedvencet, amiktől jobb lenne inkább megszabadulni és nem fogyasztani többé, ha változást szeretnénk. Lássuk milyen ételekről érdemes leszokni vagy legalábbis kevesebbet fogyasztani belőlük.

save the planet

Veszélyben a Föld


A következő három évtized során bolygónk népessége várhatóan rohamosan meg fog növekedni, mintegy 2,5 milliárd fővel. Ahhoz, hogy mindenki jól lakhasson már most is tudatosan kellene táplálkoznunk és nem kellene kimerítenünk a Föld korlátozott erőforrásait. A leleményességnek már több hasznosnak tűnő megoldása napvilágot látott, de ahhoz, hogy ez sikeres legyen mindannyiunknak szerepet kellene vállalnunk valamelyest a tudatos életmód kialakításával. Kezdjük a legelején és először csak néhány környezetkímélő szokást vezess be a mindennapjaidba. Nézd meg milyen ételeket és italokat kellene kevesebbszer fogyasztanunk, ahhoz hogy a Föld erőforrási ne kerüljenek veszélybe!

 1.    Marhahús


Az állati eredetű termékek jelentik a legnagyobb veszélyt az erőforrások elpazarlásában. Az egyes állatok, mint például a szarvasmarhák takarmányozására szánt földterületek tízszer vagy akár hússzor több fehérjét tudnának biztosítani, ha nem állatokat tartanánk rajtuk, hanem mondjuk hüvelyesekkel ültetnénk be azokat a területeket. 
1 kiló marhahús előállításához, amiből egyszer jól lakik a család több, mint 15 000 liter vízre van szükség, ami azt jelenti, hogy háromszor annyi vizet kell szolgáltatnunk a szarvasmarhák számára, mint amennyi mondjuk a csirke tartáshoz kellene, és a takarmányból is sokkal több víz kell, egy kiló búzához, például 18-szor annyi vizet kell használnunk.

2.    Magok


A különböző magvak termesztése nagy mennyiségű vizet igényel, a mandula például hatalmas vízigényének köszönhetően, ha darabra leosztanánk, akkor egy darabnak 4,5 liter vízre lenne szüksége. A mandulához hasonlóan a dió, a kesudió, a mogyoró és a pisztácia is hasonló cipőben járnak. Ezeknek a magoknak a megvásárlásával hatalmas erőforrás hiány alakulhat ki, persze ha áll a kertedben egy diófa az nagy szerencse, ugyanis annak termését bátran fogyaszthatod, itt a külön vásárolt magokon van a hangsúly!

3.    Burgonya


Tudtad, hogy a burgonya jelenti az összes élelmiszer-hulladék csaknem 10 százalékát az Egyesült Királyságban? Ez azt jelenti, hogy a burgonya a legnagyobb mértékben elpazarolt élelmiszer a földön. Gondolj csak a gyors éttermekre! Ha az elkészítést követően 5-10 percen belül nem tudják eladni a kisült krumplit, akkor azt kidobják! Micsoda pazarlás!

Ezek mellett érdemes még odafigyelned a kávé fogyasztásra is, ugyanis egy kávénövény öntözése több, mint 550 csésze vizet igényel. A banán a zöldségek és a gyümölcsök közül is a legtöbb műtrágyát igénylő gyümölcs, ami mennyiséget más növényekhez is felhasználhatnánk. A csokoládé fogyasztás is hatalmas ökológiai lábnyomot hagy maga után, ugyanis 100 gramm tábla csokihoz kb 2000 liter vízre van szükség, amiből már 20 almát vagy 50 tál epret is termeszthetnénk. 
 
Elemzések Felmérések Források Gazdaság JövőLegfrissebb cikkek


Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Így tedd a lakást télen meleggé, nyáron hűvössé
A lakás hőmérsékletének szabályozása fontos a komfortérzet és az energiatakarékosság szempontjából is. Íme, néhány tipp, hogyan tarthatod lakásodat kellemes hőmérsékleten télen és nyáron is.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!