3 csodás levendulás a Balaton mellett: 2022 legjobb balatoni levendulásai

Főoldal > 3 csodás levendulás a Balaton mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 csodás levendulás a Balaton mellett


2022/06/15
VN

A magyar tenger szépségével nem sok minden ér fel: az ezer szín kékben fodrozódó hullámokon meg-meg csillanó nyári nap sárga fényeken táncoló árbócok, a háttérben a tájat őrző Tanúhegyek- tökéletes kompozíció, amit talán már csak a végtelen lila táblákban sorakozó levendulák múlhatnak felül. Mutatunk is 3 különleges levendulamezőt a Balaton környékén. 

Top 3 balatoni levendulás

A Tihanyi Levendulás

Ha levendulát akarunk látni, szagolni, szedni akkor irány Provence….vagyis irány a magyar levendulások őzhazája Tihany. Tihanyban nem új dolog a levendula szeretete és termesztése sem, már elég régóta van itt ez a lila gyógynövény. A mi nagy örömünkre, ugyanis szüretelni, fotózkodni is lehet, sőt még más érdekes programokra lelni is a levendulafesztivál keretében. Tihany a levendulatermesztés valóságos fellegvára, szinte minden kisházikóban megtalálható legalább egy kis bokornyi levendula, de egy hatalmas nagy lila mező is van, ahol mindenki kedvére szüretelhet. A pontos helyszín a félszigeten belül: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó); GPS: 46.919750, 17.864778. Arra készülni kell, hogy itt várhatóan sokan lesznek, vannak. 2022-ben június 18-tól július 3-ig tart a szüret.

 A Dörgicsei Levendula Major

Ha egy igazán idilli, már-már teljesen álomszerű helyszínt kerestek, akkor mindenképpen fel kell keresnetek Dörgicsét, hiszen ami itt a szemetek elé tárul majd, azt még ti magatok sem fogjátok elhinni, nem még azok, akiknek mesélitek. A  több mint ezer éves, felsődörgicsei ikertemplom romjai árnyékában nőnek a pompás levendulák, amiket szüretelni nem, de megcsodálni, lefotózni annál inkább lehet, és a helyi ajándékboltban is lehet sok-sok levendulás terméket beszerezni, egy szörpre leülni a béke szigetében. Egészen július végéig érdemes erre venni az irányt, mert sokáig tart a virágzás. A hamisítatlan provence-i hangulat garantált.

 

Magyar Provence Monoszlón

Csak, csak megidézzük Provencet! Zánka és Köveskál között található a Magyar Provence névre hallgató levendulás, ami maga a nyugalom szigete, sok-sok tő levendula, több hektár lilaság madárcsicsergés kíséretében. Három hektár francia levendula és fél hektár angol levendula szinte az egész nyári szezonban várja, hogy felfedezd. Mivel dimbes-dombos az ültetvény nem egyformán éri a napfény, így vannak bokrok, amik hamarabb, és vannak, amik később nyílnak ki, tehát a szezon elég hosszan tart, nagy örömünkre! 

 

Már csak egy jó szállás kell, hogy egyszerre fel tudd fedezni mind a 3 csodás balatoni levendulást, és mi tudunk is egyet, íme: romantikus wellness Balaton.                              
 Legfrissebb cikkek


Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Így tedd a lakást télen meleggé, nyáron hűvössé
A lakás hőmérsékletének szabályozása fontos a komfortérzet és az energiatakarékosság szempontjából is. Íme, néhány tipp, hogyan tarthatod lakásodat kellemes hőmérsékleten télen és nyáron is.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!