Trambulin, futás és úszás - ezek a leghatékonyabb kalóriaégető sportok

Főoldal > 5 edzés, ami közben olvad le rólad a felesleg! - Ezek a legjobb kalóriaégető mozgásformák!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 edzés, ami közben olvad le rólad a felesleg! - Ezek a legjobb kalóriaégető mozgásformák!


2022/05/21
ZH

A nyár már a lábunk előtt hever, és ilyenkor mindannyiunk próbálja magát jó formába hozni, ami sokszor a felesleges kilóktól való megválást jelenti. Számtalan mozgásforma közül választhatunk, amennyiben sportolni szeretnénk, de a kalóriadeficit szempontjából nem mindegy melyiket választjuk! Ezzel az öt edzésformával csak úgy olvadnak le rólad a kilók, amivel garantálhatod formába lendülésedet a nyárra!

trambulinnal kalóriaégetés

Így lendülj formába a nyárra!


Amennyiben szeretnél néhány plusz kilótól megszabadulni, nem elegendő csak a táplálkozásra odafigyelned, hiába ez teszi ki a nagyobb százalékát a fogyásnak, de rendszeresen meg is kell mozgatnod a testedet és kalóriadeficitet kell kialakítanod. Amennyiben helyesen táplálkozol ezekkel a mozgásformákkal könnyen elérheted az álomalakot, ugyanis ez az 5 legjobb kalóriaégető mozgásforma!

 1.    Biciklizés


Itt a jó idő, így érdemes olyan sportokat választanunk, amiket a szabadlevegőn végezhetünk, ugyanis sokkal élvezetesebbé válik a mozgás és még hatékonyabbak is lehetünk. Éppen ezen okokból a biciklizés a legkönnyebben megszerettethető mozgásforma, amit még a sport ellenesek is szívesen végeznek alkalomadtán. A kerékpározás nem csak, hogy a legkedveltebb, de az egyik leghatékonyabb kalóriaégető mozgásforma is, ugyanis a megfelelő intenzitás mellett akár 600-700 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt. Érdemes tehát a hétvégén biciklire pattanni a családdal és körbe barangolni a környéket!

 

2.    Trambulinozás


A gyerekek legnagyobb kedvence a trambulin hihetetlen kalóriaégető , ugyanis az intenzív ugrálás közben egy óra alatt akár 1000 kalóriát is elégethetünk, ami minden mozgásformánál magasabb! Persze azt hozzá kell tenni, hogy itt nem a laza lötyögésre gondolunk, de egy kisebb intenzitású trambulinos edzés során is több száz kalóriától megszabadulhatunk. A hatékonyságát a rugalmas ugrófelületnek köszönheti, ugyanis mivel az ugrásból nem a szilárd talajra érkezünk, ezért védve vannak az ízületeink, így nagyobb túlsúly esetén is ajánlott a használata és nem mellesleg úgy tűnhetnek el rólad a felesleges kilók, hogy észre sem veszed, hiszen csak önfeledten ugrándozol.


Ma már több helyen is tartanak trambulinos edzéseket, de amennyiben nem költenél egy-egy edzésre több ezreket érdemes lehet egy saját trambulint beszerezned. A trambulin vásárlás lehetővé teszi, hogy akkor és úgy végezd az edzést, ahogy számodra a legjobb és még a házból sem kell kimozdulnod, de akár a kertben is ugrálhatsz a gyerekekkel, ha egy nagyobb eszközt választasz a trambulin vásárlás során!

 

3.    Futás


Talán elcsépelten hangzik, és nem is éget annyi kalóriát, mint az ugrálás, de a futás még így is a legjobb kalóriaégető mozgásformák közé tartozik. A megfelelő intenzitású futás közben akár 450-600 kalóriát is elégethetünk, de ez persze függ a talaj típusától is, a testsúlyunktól is, és még számos más dolog függvénye. A futást érdemes fokozatosan bevezetni az életedbe, érdemes először csak kocogással kezdeni, majd ahogy nő az állóképességed, úgy növelni a távokat és az intenzitást is.

 

4.    Úszás


Ki ne imádna nyáron a Balatonban vagy a tenger kéklő vízében úszni egyet? A forróságban természetes, hogy megszeretnénk mártózni, és a tűző napon nem is esne jól a mozgás, de még szerencse, hogy a vízben is van rá lehetőségünk. Az úszás közbeni kalóriaégetés száma szintén nagyon sok minden függvénye, számít, hogy milyen vízben úszunk és hogy milyen fajta úszást végzünk, de egy órás intenzív, szabadvízi úszás során körülbelül 680 kalóriát is el lehet égetni!

 

5.    Squash


A squash tökéletes azok számára, akik eddig nem tudták megszerettetni magukkal a hétköznapi mozgásformákat, ugyanis itt egyszerre több mindenre is kell ügyelni, a labdára, a futásra, az ütésre és az ellenfélre is. A fallabdát inkább nevezhetjük játéknak, ami közben égni fog rólad a zsír, észre sem veszed és egy óra squash után 650-800 kalóriát is elégethetsz.
 
Elemzések FelmérésekLegfrissebb cikkek


Elmúltam 30 mégsem nő a bölcsességfogam, aggódjak?
Mi van akkor, ha már elmúltál 30 éves, és még mindig nem érzed, hogy nőnének a bölcsességfogaid? Kell-e emiatt aggódnod? 
Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!