Milyen egy jó LinkedIn profil? - a LinkedIn profil létrehozásánál elengedhetetlen a megfelelő kulcsszavak használata többek között, kövesd a tippjeinket, hogy kiemelkedő legyél a munkakeresők között!

Főoldal > Így találj állást gyorsan! - 5 tipp a kiemelkedő LinkedIn profil létrehozásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így találj állást gyorsan! - 5 tipp a kiemelkedő LinkedIn profil létrehozásához


2023/04/29
NA

Világszerte több mint 875 millió felhasználóval a LinkedIn könnyedén a legnagyobb professzionális hálózat a bolygón. Ha komolyan gondold karrieredet, tudnod kell, hogyan készíts jó LinkedIn-profilt, amely optimalizált és naprakész. LinkedIn-profilod lehetőséget kínál arra, hogy neved és arcod a szakterületed több száz (vagy akár több ezer) szakembere előtt megjelenjen.  Azonban nem elég csak egy LinkedIn oldal: szükséged van egy jó LinkedIn-profilra, amely felhívja a figyelmet és segít abban, hogy valóban kapcsolatba kerülj azokkal az emberekkel, akik segíthetnek karrierd fejlesztésében.

LinkedIn profil létrehozása

1. Adj hozzá profilképet

A legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz, hogy arcot adsz a nevedhez, és hozzáadsz egy LinkedIn-profilképet – és ez legyen jó. Légy kreatív, ha ez illik ahhoz, amit csinálsz vagy ki vagy, de ne feledd, hogy ez az első benyomás, amit az oldaladról kapnak az emberek. Ha jelenleg nem rendelkezel professzionális profilképpel, akkor megéri a befektetést, hogy készíttess magadról. A LinkedIn rengeteg emberének köszönhetően a fénykép nélküliek könnyen félretolhatók.

 

2. Készíts szemet gyönyörködtető bemutatkozást

A bemutatkozás közvetlenül a neved alatt található a LinkedIn-profiljában, angolul headline: ez lesz az első dolog, amit a profil látogatói elolvasnak. Az alapértelmezett beállítások által a LinkedIn kitölt ezt az aktuális pozícióval, és ez kezdőknek rendben van – de nem neked. 120 karakterrel kell dolgoznod, szóval miért ne írnál olyat, ami tényleg rólad szól? Tekintsd úgy, mint egy kis óriásplakát-reklámot neked és tevékenységednek. Ahelyett, hogy csak felsorolnád a beosztásaidat, említsd meg szakterületedet. Ne felejtsd el szem előtt tartani a célközönséget. Mutlikkal, ügyfelekkel vagy fejvadászokkal akarsz beszélni? Írj a célközönségednek.  

3. Készíts érdekes összefoglalót

A jó LinkedIn-profil létrehozásának elsajátításának nagy része annak felismerése, hogy a LinkedIn-összefoglaló (summary) tökéletes lehetőséget kínál a történet elmesélésére. Az összefoglaló a bemutatkozás hosszabb formája is lehet; itt 2000 karakterrel dolgozhatsz, így egy kicsit mélyebbre merülhetsz. Ne csak a múltbeli tapasztalataidra koncentrálj, hanem arra, hogy mit csinálsz jól, és mit adhatsz egy leendő munkáltatónak. Manapság rövid a figyelem, ezért ne használd fel mind a 2000 karaktert, ennek a fele is elég. Légy kreatív, és mutass képet arról, hogy ki is vagy valójában, mint szakember.

 

4. Használj a megfelelő kulcsszavakat

Az összefoglaló és a LinkedIn-profil egyéb részei elkészítésekor ne felejts el releváns kulcsszavakat megadni – ez a marketing taktika a LinkedIn profil SEO-jában segít nagyon sokat. A kulcsszavak megfelelő használata az egyik legfontosabb bevált gyakorlat egy LinkedIn-profilhoz. Ahhoz, hogy profildohoz megfelelő kulcsszavakat válassz, keress rá a szakterületeden a téged érdeklő nyitott pozíciókhoz csatolt állásleírások között. Válassz ki néhányat a leggyakrabban idézett készségek és kötelezettségek közül, és ügyelj arra, hogy ezeket a szavakat és kifejezéseket tartalmazza a profilszövegben.

 

5. Emeld ki tapasztalataidat

Vannak olyan internetes olvasók, amelyek rövid figyelemidővel rendelkeznek. Feltétlenül tüntess fel minden olyan állást, amelyet relevánsnak tartasz a karriered szempontjából, és használj két-négy érdekes és lenyűgöző felsorolást minden egyes munkához.
Ezenkívül használj vonzó cselekvési szavakat, hogy ne csak azt mutasd meg, amit tettél, hanem azt is, hogy az egyes pozíciókban mit értél el. A kulcs az, hogy bemutasf az elért hatást, a végrehajtott változtatást, az általad vezetett kezdeményezéseket és az elért eredményeket. 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Mi a szálloda menedzsment, és milyen egy jó hotel menedzser?
A szálloda menedzsment és a hotel menedzser szerepe kulcsfontosságú a szálloda hatékony működésében és sikerében, és ezek a területek számos különféle feladatot és kihívást foglalnak magukban. 
Így tedd a lakást télen meleggé, nyáron hűvössé
A lakás hőmérsékletének szabályozása fontos a komfortérzet és az energiatakarékosság szempontjából is. Íme, néhány tipp, hogyan tarthatod lakásodat kellemes hőmérsékleten télen és nyáron is.
A láthatatlanok felfedezése - Hogyan vizsgálják a részecskéket?
A részecskék vizsgálata az anyagtudomány és a mérnöki gyakorlat egyik alapvető elemzési módszere, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük és manipuláljuk az anyagok tulajdonságait a mikroszkopikus szinten.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!