Miért érdemes külön raktárat bérelni vállalkozásod számára?

Főoldal > Miért érdemes külön raktárat bérelni vállalkozásod számára?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes külön raktárat bérelni vállalkozásod számára?


2023/03/15
ZH

Mit kell tudni egy raktár karbantartásáról, és miért érdemes a gyártáshoz egy külön raktárat is bérelni? A raktár karbantartása proaktív megközelítést és állandó éberséget igényel. Íme hét bevált gyakorlat, amelyek segítségével növelheted esélyeit a fennakadás elkerülésére.

raktárbérlés

1.    Raktár karbantartási kézikönyv

 

 A raktár karbantartásának legfontosabb szempontja a tervezés. Jelentős időt és erőfeszítést kell szánnia egy cégvezetőnek és az ügyben illetékes munkatársaknak egy raktár-karbantartási tervre és a személyzetnek szóló kézikönyvre, amelyet be kell tartaniuk.

 

A kézikönyvnek részletesen le kell írnia az egyes dolgozók napi karbantartási gyakorlatát, bármilyen speciális vagy ütemezett karbantartást, milyen ellenőrzéseket és mikor kell elvégezni, és hogyan kell kezelni bizonyos karbantartási problémákat. A kézikönyv alapos és könnyen hozzáférhetővé tételével megkönnyíthetjük a személyzet számára a létesítmény megfelelő működéséhez szükséges munka elvégzését.

 

Plusz tipp: Adj egy példányt a kézikönyvből minden alkalmazottnak, amit rendszeresen frissítesz, hogy belefoglalhasd az új szabványokat vagy a személyzet visszajelzéseit. Így minden munkatárs gyorsabban és könnyebben felfedezhetik a dolgok megfelelő módját.

 

 

2.    Raktározási ütemterv – munkavállalók kiképzése

 

A kézikönyv az alapja a karbantartási erőfeszítéseinek, de önmagában nem elegendő. Hozzunk létre egy képzési programot minden dolgozó számára, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy teljesen megérti a raktár feladatait. Szánjunk elegendő időt az alkalmazottak alapos betanítására, még akkor is, ha ez pénzbe kerül egy rövid ideig tartó termeléskiesés miatt. Hatékonyabb karbantartással bőven pótolni fogjuk.

 

Gyors tipp: Hozznk létre mentori programot, hogy a tapasztalt dolgozók segítsenek az újabb dolgozóknak megérteni a berendezést, és megtanulják karbantartani azokat.

 

 


3.    Minősített munkavállalók felvétele

 

 

A raktárvezetőknek a megfelelő embereket kell toborozniuk – nem csak bárkit, aki olcsó, és reméli, hogy majd jól végzi el a munkát. Például a targoncakezelőknek megfelelő engedéllyel és tanúsítvánnyal kell rendelkezniük – nem csak azért, mert értik a megfelelő karbantartást, hanem azért is, mert ezt törvények és rendeletek írhatják elő. Vagy egy vagyonőr tanfolyam elvégzésével büszkélkedő biztonsági szakembert, aki pontosan tudja, hogy a raktár épületét, a vagyontárgyait és a személyeket, hogyan lehet biztosítani a biztonságukról.

 

Gyors tipp: Fordulj egy ügyvédhez, aki át tudja tekinteni a munkaerőt, és megbizonyosodsz arról, hogy mindenki betartja-e az előírásokat.

 

 

 

4.    Tegyünk biztonsági óvintézkedéseket

 


Ellenőrizzük, hogy a személyzet hozzáfér-e olyan biztonsági felszerelésekhez, mint a sisakok, hevederek és bármi más, amit a Munkavédelmi és Egészségügyi Hatóság megkövetel – vagy csak józan ész alapján azokról a biztonsági veszélyekről, amelyekkel valószínűleg találkozni fognak. A berendezések karbantartása gyakran veszélyes, ezért a raktárvezető kötelessége, hogy megvédje a dolgozókat a munkahelyi biztonsági veszélyektől.

 

Gyors tipp: Helyezzünk ki táblákat, amelyek emlékeztetik az alkalmazottakat a biztonsági felszerelésekre vonatkozó bizonyos területeken.

 

 

 

5.    Kártevő mentesség

 


A kártevők gyakran utólagos gondolatok, de komoly fennakadást okozhatnak a létesítményben. Beszennyezhetik az élelmiszereket, vagy akár károsíthatják a berendezést. Ne várjuk meg, amíg egy kis kártevő problémából nagy lesz.

 

Tegyünk agresszív lépéseket a raktár takarítása érdekében, és azonnal távolítsuk el a kártevőket, amint meglátjuk a jeleit. Hívjunk szakembert, hogy alaposan megvizsgálja a létesítményt, és megtudjuk, mi a probléma kiterjedése. 

 

Gyors tipp: Tanítsuk meg alkalmazottakat, hogy figyeljék a kártevők árulkodó jeleit, például rágásnyomokat, ürüléket vagy szagokat.

 

 

 

6.    Kapcsolattartás a munkavállalókkal

 


Rendszeres beszélgetés a munkavállalókkal abban fontos, hogy megértsük, milyen problémákkal találkoznak, mint például a gyakori meghibásodások vagy egy nehezen követhető karbantartási kézikönyv. Segítenek észrevenni a kis problémákat, mielőtt azok nagyokká válnának, és lehetőséget adnak a proaktív megoldásra.

 

Gyors tipp: Adjunk jutalmakat, például ajándékkártyákat vagy bónuszokat azoknak a dolgozóknak, akik felismerik a lehetséges vészhelyzetet, vagy felfedeznek egy jobb módszert a berendezés karbantartására.

 

 

7.    Adatok használata

 


A mai szoftvereknek köszönhetően soha nem volt ilyen egyszerűbb adatokat gyűjteni a működéséől, függetlenül attól, hogy milyen iparágban végezzük tevékenységünket. A raktárvezetőknek információkat kell gyűjteniük a berendezések használatáról, a készletforgalmi arányról, a meghibásodásokról, a biztonsági eseményekről és minden másról, ami elengedhetetlen, hogy nyomon követhető legyen a vállalkozás.

 

Merüljünk el mélyen ezekben az adatokban, és fedezzük fel a trendeket és a fejlesztési lehetőségeket. 

 

Gyors tipp: Minden negyedévben szánjunk időt az adatok áttekintésére. Egy időblokk beütemezésével segítünk ellenállni annak a késztetésnek, hogy halogatjuk ezt a fontos feladatot a sürgősebb ügyek érdekében.
 
Bevételek Elemzések Gazdaság Jövő Piac StatisztikákLegfrissebb cikkek


Mi várható a jövőben? Laboratóriumi fejlesztések, amelyek megváltoztatják az életünket
Az emberiség történetében a tudományos és technológiai fejlődés mindig is meghatározó szerepet játszott az életminőség javításában és az emberi teljesítmény növelésében. A laboratóriumi kutatások és fejlesztések különösen fontosak ezen előrelépések szempontjából, mivel lehetőséget adnak az új technológiák kifejlesztésére, amelyek változást hozhatnak az egészségügyben, az energetikában, a környezetvédelemben és számos más területen. Ez a cikk áttekintést nyújt néhány olyan ígéretes laboratóriumi fejlesztésről, amelyek a közeljövőben jelentős hatással lehetnek az életünkre.
Elmúltam 30 mégsem nő a bölcsességfogam, aggódjak?
Mi van akkor, ha már elmúltál 30 éves, és még mindig nem érzed, hogy nőnének a bölcsességfogaid? Kell-e emiatt aggódnod? 
Hogyan segíti az asszisztens egy házi orvos munkáját?
Az asszisztensek az egészségügyi szektorban nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és a házi orvosi praxisokban is kulcsfontosságúak a hatékony betegellátás és az egészségügyi szolgáltatások biztosításában.
Életmódtanácsok egy helyen!

Te is szeretnél egy egészségesebb életmódot kialakítani mindennapjaid során? Kövesd az oldalunkat, ugyanis számtalan módszert és tanácsot találsz az egészséges életmód cikkjeink között. Az egészséges életmód kialakítása nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Tarts velünk, mert mi segítünk, hogyan tudsz egészségesebben táplálkozni és a mozgás terén is mutatunk hasznos edzés terveket és gyakorlatokat, amiket érdemes kipróbálnod annak érdekében, hogy egy egészségesebb életmódot tudj kialakítani!

Segítség a munka és a tanulás terén!

Közeleg a vizsgaidőszak? Vagy a munkahelyeden húzós időszaknak nézel elébe? Tanulási módszereinkkel és teljesítmény növelő tippjeinkkel egyszerűen felkészülhetsz a közelgő vizsgákra vagy a kemény hétköznapokra a munkahelyeden! Tanulási módszerek, tanulási stratégiák a sikeres vizsga eléréséhez.

Lakberendezés és felújítás

Ti is lakásfelújításra készültök, vagy esetleg egy kis új színt vinnél otthonodba? Olvasd el lakberendezés és felújítás cikkjeinket a weboldalon! Számos lakberendezési praktika és tipp, amiből inspirálódhatsz és felkészülhetsz a nagyház átalakításra!

Kitekintő

Oldalunkon számos cikket és érdekességet találhatsz, ami segít felkészíteni az élet apróbb és nagyobb kihívásaira, legyen szó akár munkáról, tanulásról, akár egy új egészségesebb életmód bevezetéséről vagy lakásfelújításról, nálunk bátran inspirálódhatsz, ugyanis segítünk a felkészülésben!